Sabtu, 16 Mac 2013

Karnival Minggu Anti-Dadah 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Pada 16 Mac 2013 (Sabtu), Unit Bimbingan dan Kaunseling menganjurkan karnival bersempena dengan minggu anti-dadah bagi tahun 2013. Pelbagai agensi-agensi kerajaan hadir ke sekolah untuk bersama-sama mendedahkan tentang bahaya dadah serta memeriahkan lagi pameran tersebut.

Pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling mengadakan ujian kepada sesiapa yang ingin menjalaninya. Antara ujian yang dijalankan ialah ujian kemurungan, kerisauan, tekanan, dan kenali diri melalui warna. Unit Bimbingan dan Kaunseling mendapat sambutan yang menggalakkan daripada para pelajar sekalian dan juga sekolah. Melalui pameran yang diadakan ini, para pelajar dapar mengetahui tentang jenis-jenis dadah, hukuman mengambil dan menjual dadah dan sebagainya. Hal ini dapat menimbulkan rasa takut kepada pelajar dan pengunjung untuk melakukan jenayah tersebut.

Kesimpulannya, pelbagai faedah yang dapat diberikan kepada pelajar-pelajar. Semoga pameran yang dilangsungkan memberi kesedaran kepada mereka akan implikasi mengambil dadah. Sekian, wassalam.
 
Edited By Syaza Nazurah Khamsa. All Right Reserved To Me.